Close

30 august 2017

300.000 de mașini diesel Euro 5 din Germania așteaptă noi proprietari: vânzările sunt blocate din cauza restricțiilor de circulație

Dealerii germani au peste 300.000 de mașini cu motoare diesel Euro 5 pe care nu le pot vinde din cauza temerilor că circulația acestora va fi interzisă în marile orașe.

Piața auto germana traversează o perioadă de incertitudini ca urmare a legislației în schimbare în privința emisiilor.

Mai multe orașe și-au stabilit planuri prin care să interzică la un moment dat circulația în centru în cazul mașinilor diesel care nu respectă standardul Euro 6, motiv pentru care proprietarii germani găsesc cu greu cumpărători inclusiv pentru mașinile cu motoare Euro 5.

Dealerii afirmă că în prezent au pe stoc nu mai puțin de 300.000 de mașini cu motoare diesel Euro 5 cu o valoare de piață estimată la 4.5 miliarde de euro. Ulterior, principalii constructori germani, printre care Volkswagen, Daimler și BMW, au anunțat că vor chema peste 5 milioane de mașini în service pentru un update software care să reducă emisiile de oxid de azot.

În plus, constructorii anunță o serie de programe de tip Rabla prin care vor oferi bonusuri generoase pentru cei care renunță la o mașină cu motor de până în Euro 4 pentru a achiziționa una cu motor Euro 5.

Aceste decizii au fost luate în urma unor negocieri cu statul german prin care marile orașe să renunțe la planurile de a interzice circulația mașinilor cu motoare Euro 5. Totuși, nu este cert că orașele vor renunța la aceste planuri, motiv pentru care potențialii clienți preferă să amâne achiziționarea mașinilor.

Via GreenCarReports

34 Views

Lasa un raspuns