Close

28 noiembrie 2017

BMW, Daimler, Ford și Volkswagen pregătesc stații de încărcare rapidă pentru mașinile electrice pe toate autostrăzile Europei: România nu este pe lista inițială

BMW, Daimler, Ford și Volkswagen, în parteneriat cu grupul petrolier Shell, vor să construiască o rețea de stații de încărcare rapidă mașinile electrice pe toate autostrăzile din Europa.

Anunțat la începutul lunii noiembrie, proiectul Ionity a dat naștere unei companii de tip joint-venture prin care BMWDaimlerFord și Volkswagen și-au anunțat de a crea sute de stații pentru încărcarea mașinilor electrice.

Cei patru constructori au cooptat încă un partener, respectiv grupul Shell, cu ajutorul căruia vor acum să deschidă stații de încărcare rapidă pe toate autostrăzile din Europa.

Pentru început, 80 de stații de încărcare rapidă pentru mașinile electrice vor fi instalate, începând cu anul 2019, în următoarele țări: Belgia, Marea Britanie, Franța, Olanda, Austria, Cehia, Ungaria, Polonia, Slovacia, Slovenia. Din păcate, România nu apare pe lista inițială.


Datele oficiale arată că, în intervalul 2014-2017, numărul punctelor de încărcare pentru mașini electrice aproape s-a triplat și a ajuns la 120.000, la nivel european.

“Clienții vor să plece în călătorii lungi cu încrederea că au unde să-și încarce mașinile electrice în locuri convenabile și confortabile”, a spus un oficial al companiei Shell.

Partenerii din cadrul proiectului Ionity vor să atingă un număr de 400 de stații de încărcare pentru mașini electrice, pânâ în anul 2020.

Via Reuters

24 Views

Lasa un raspuns