Close

22 decembrie 2016

Familia GTI se mărește: Volkswagen lucrează la un Up! GTI care se lansează în 12 luni

ESENTIAL: 114 cai putere ar urma să ofere viitorul Volkswagen Up! GTI.

Volkswagen lucrează în prezent la o versiune sportivă a actualului Up!. Micul model de oraș va deveni ceva mai puternic și se va numi Up! GTI.

Volkswagen Up! a primit anul acesta un facelift pentru jumătatea carierei, chiar dacă se află pe piață de câțiva ani buni. Și se pare că va mai continua să fie alături de noi o perioadă, întrucât germanii plănuiesc să dea naștere unei versiuni sportive, care să se numească GTI, la fel ca fratele mai mare Golf.

Informația vine de la Autocar. Englezii ne anunță că au testat deja un prototip al viitorului Up! GTI. Ei s-au arătat încântați de performanțele mașinii și dezamăgiți de timpul mare de așteptare până la debutul comercial.


Versiunea de serie ar urma să adopte un motor turbo cu trei cilindri, cu o rată a compresiei ceva mai mare și cu o putere totală de 114 cai. Asociat unei transmisii manuale cu șase rapoarte, propulsorul este capabil să ajute mezinul să accelereze de la 0 la 100 de km/h în doar 8.8 secunde.

Din punct de vedere estetic, viitorul Up! GTI va beneficia de un look ceva mai agresiv, cu spoilere noi, cu praguri laterale, cu o evacuare cromată și cu linii desenate pe caroserie. Interiorul va primi un volan sport, un schimbător nou, un panou de bord negru cu puncte roșii, precum și o tapițerie specială.

Potrivit englezilor de la Autocar, modelul va sosi pe piață în maxim 12 luni. Nu există încă informații despre posibilitatea de a vedea versiuni sportive și în cazul fraților Seat Mii și Skoda Citigo.

via autocar

27 Views

Lasa un raspuns