Audi

Noua generație Audi A8: limuzina va avea versiune micro-hibrid care va conduce la o creștere a masei

giphy

Noua generație Audi A8 va beneficia inclusiv de un sistem de propulsie micro-hibrid și ar putea integra în viitor și o versiune plug-in hybrid, iar aceste noutăți vor conduce la creșterea masei modelului.
Audi a confirmat în luna martie că noua generație a navei-amiral Audi A8 va fi lansată în cadrul unui eveniment care va avea loc la Barcelona în 11 iulie.
La vremea respectivă, presa internațională a speculat că modelul va beneficia și de o versiune plug-in hybrid, însă între timp oficialii mărcii au oferit mai multe detalii în acest sens.

Un purtător de cuvânt al constructorului a confirmat că modelul care va fi construit pe platforma MLB Evo va fi dezvoltat astfel încât să poată integra pe viitor și un sistem plug-in hybrid (PHEV). Până atunci, varianta cea mai plauzibilă este că, la lansare, noul Audi A8 va beneficia de un sistem micro-hibrid, alcătuit dintr-un motor electric de mici dimensiuni și o baterie de 48 de volți care nu va putea fi încărcată la priză. „Am luat în calcul inclusiv posibilitatea unei versiuni PHEV pentru A8”, a explicat un purtător de cuvânt al germanilor.

Integrarea unor sisteme ecologice de propulsie va genera creșterea masei modelului, ca urmare a faptului că Audi trebuie să îmbunătățească structurile de siguranță, în special cele legate de protecția acumulatorului. „Creșterea de greutate se datorează necesității de a acomoda noi propulsii alternative, dar și prin prisma specificațiilor superioare cerute de clienți”, explică Tim Hämmerle, unul dintre inginerii care lucrează la noul Audi A8.

Pentru a minimaliza creșterea masei, Audi a decis să folosească pentru prima oară o combinație de 4 materiale pentru construcție, și anume oțel, aluminiu, magneziu și fibră de carbon. Potrivit unor informații anterioare, noul Audi A8 va avea o lungime ceva mai mare, care va permite creșterea spațiului pentru pasagerii din spate cu 28 mm la nivelul genunchilor și 14 mm la nivelul capului.

Via Autocar

Comentezi?