Close

12 aprilie 2017

Primul teaser cu noul SUV coupe din gama Volkswagen ID: conceptul va fi electric și autonom

Volkswagen a publicat primul teaser cu un nou concept din gama ID, care prefațează lansarea în producție de serie a unui SUV coupe electric și autonom după anul 2020.

Volkswagen a anunțat încă din luna ianuarie că va prezenta un nou concept în gama ID cu ocazia Salonului Auto de la Shanghai din aprilie. Iată că acum, cu numai o săptămână înainte de debutul târgului, constructorul german a publicat un prim teaser cu partea din spate a conceptului.
Imaginea oferă primele linii de design ale conceptului și evidențiază faptul că luminile LED ale blocurilor spate se extind până spre logo-ul VW amplasat în zona centrală. În plus, logo-ul VW este de asemenea iluminat cu LED-uri.

În rest, Volkswagen a confirmat că noul concept este un SUV coupe cu 4 locuri care va avea propulsie electrică și se va putea conduce singur. Mașina intră în mod de rulare autonom prin simpla apăsare a logo-ului VW de pe volan, iar acesta din urmă se retractează în interiorul bordului.
Deocamdată, Volkswagen nu a dezvăluit autonomia electrică a conceptului, însă a sugerat că aceasta va fi similară cu cea a unei mașini cu motor convențional. „O autonomie mare de același nivel cu cea a mașinilor actuale cu motoare pe benzină face conceptul potrivit pentru călătorii lungi”, menționează germanii în comunicatul de presă.

Volkswagen nu a anunțat încă numele noului SUV coupe, însă acesta se va alătura celorlalte două concepte din gama ID: Volkswagen ID și Volkswagen ID Buzz. În plus, germanii au prezentat recent și Volkswagen Scedric, un concept pentru redefinirea transportului în comun.

Via Volkswagen

26 Views

Lasa un raspuns