Close

5 mai 2017

Record mondial pentru o mașină de serie: un Porsche Cayenne a tractat un Airbus A380 de 285 de tone, cel mai mare avion de pasageri din lume

Un Porsche Cayenne a stabilit un nou record mondial după ce a reușit să tracteze un avion Airbus A380 de 285 de tone pe o distanță de 42 de metri.

Porsche a realizat recent o nouă performanță cu care a reușit să intre în Cartea Recordurilor. Constructorul german a utilizat un Porsche Cayenne S Diesel pentru a tracta cel mai mare avion de pasageri din lume, un Airbus A380 operat de Air France, care cântărește nu mai puțin de 285 de tone.

Modelul de serie a reușit să tragă avionul pe o distanță de 42 de metri pe Aeroportul Charles de Gaulle din Paris, în condițiile în care lungimea unui A380 este de 73 de metri.

Pentru a obține această performanță, Porsche a utilizat un Cayenne S Diesel echipat cu motor V8 biturbo de 4.1 litri care generează 385 de cai putere și un cuplu de 850 Nm. Ulterior, exercițiul a fost repetat și cu un Porsche Cayenne Turbo S.

Deloc surprinzător, Porsche a utilizat un atașament special pentru ca SUV-ul să fie capabil să tragă avionul după el, iar la volan s-a aflat tehnicianul Richard Payne.

„Am reușit și mă simt ușurat! De obicei nu mergem atât de departe pentru a testa limitele mașinilor noastre, dar am fost destul de aproape. Oglinzile mele erau pline de Airbus. Mașinile noastre pot merge un pic peste limita așteptată de clienți, pentru că sunt construite să fie puternice Chiar și așa, ce a făcut Cayenne astăzi este remarcabil”, a precizat el.

Precedentul record era deținut de un Nissan Patrol care a tractat un avion de marfă de 170 de tone.

Via Porsche

 

13 Views

Lasa un raspuns