Close

11 iunie 2017

Soferii care au multe amenzi vor plăti mai mult pentru asigurarea obligatorie

Companiile de asigurări vor să colaboreze cu Poliția pentru a impune tarife mai mari pentru RCA în cazul șoferilor care primesc multe amenzi.

Companiile de asigurări încearcă să găsească diverse soluții prin care să echilibreze piața asigurărilor RCA, astfel încât șoferii indisciplinați care produc accidente să plătească mai mult decât ceilalți.

Una dintre ultimele propuneri venite din partea Biroului Asigurătorilor Auto din România (BAAR) vizează luarea în calcul a amenzilor primite de șoferi pentru stabilirea prețurilor pentru asigurările RCA. Pentru ca o astfel de soluție să fie implementată, companiile de asigurări ar trebui însă să aibă acces la datele Poliției cu privire la amenzile rutiere.

„Vom încerca să scădem cumva frecvența daunelor și ne-am gândit să umblăm la comportamentul șoferilor. Trebuie să vedem cum putem colabora cu poliția pentru a obține informații referitoare la șoferi. De exemplu, amenzi de circulație”, explică Madalina Roșu, președintele BAAR.

De asemenea, noul sistem bonus-malus, care prevede doar câte 8 categorii și diferențe de până la 32% față de prețul standard pentru ambele categorii, nu este unul echitabil, întrucât șoferii cu multe daune au ajuns să fie penalizați mai puțin, pe când ceilalți șoferi beneficiază de o reducere insuficientă a tarifelor.

De aceea, o altă propunere este revenirea la precedentul sistemul bonus-malus, în cadrul căruia bonusul pentru șoferi ajungea la 50%, iar malusul aplicat șoferilor cu daune creștea cu până la 100%.

Via Profit

8 Views

Lasa un raspuns