Close

3 martie 2018

Cupra e-Racer: primul model electric pentru curse de turisme va avea un motor cu putere maximă de 680 de cai putere

Seat a dezvăluit primele imagini cu noul Cupra e-Racer, despre care afirmă că va deveni primul model electric pentru curse de turisme din lume. Acesta va avea un motor cu o putere maximă de 680 de cai putere.

SEAT a dezvăluit vineri primele informații despre standul pe care îl va aloca pentru brandul de performanță Cupra la Salonul Auto de la Geneva care va începe în 6 martie. Una dintre principalele noutăți va fi reprezentată de Cupra e-Racer, despre care Seat susține că va fi primul model electric dedicat curselor de turisme.
Pentru moment, Seat a publicat două imagini care evidențiază că modelul de curse va prelua numeroase elemente de design de la Leon, la care inginerii au adăugat diverse componente specifice mașinilor de curse. Printre ele se remarcă o aripă spate masivă poziționată în partea superioară, dar și un eleron spate.

Singurele informații de natură tehnică dezvăluite pâsalonnă în prezent se referă la sistemul de propulsie electric. Astfel, Cupra e-Racer va avea în mod constant 300 kW (408 cai putere), dar puterea maximă va ajunge la 500 kW, echivalentul a 680 de cai putere.

Pe lângă noul Cupra e-Racer, Seat va aduce la stand și noul Cupra Ateca, SUV-ul de performanță care va avea un motor TSI de 2.0 litri și 300 de cai putere și care va fi conectat la o cutie automată DSG cu 7 trepte. În plus, modelul va beneficia de tracțiune integrală 4Drive cu următoarele moduri de rulare: Normal, Sport, Individual, Snow, Off-Road și Cupra. De asemenea, Seat va prezenta și Leon Cupra R ST.

Nu în ultimul rând, Seat va dezvălui și Digital Cockpit, instrumentarul de bord digital împrumutat de la Audi (Virtual Cockpit), care a ajuns între timp și pe modele Volkswagen și Skoda. Primele modele care vor primi noul Digital Cockpit sunt Seat Ateca, Cupra Ateca, Seat Leon Cupra R ST și Seat Leon FR.

Via Seat

87 Views

Lasa un raspuns

Posted in:

Seat