Close

30 septembrie 2017

Noua taxă auto: se va plăti anual sau o singură dată

Autoritățile confirmă că vom avea o nouă taxă auto. În plus, impozitul auto anual ar putea suferi modificări din 1 ianuarie 2019.

În primele șapte luni ale anului, pe piața din România au fost înmatriculate aproximativ 294.500 de mașini second-hand, cu 82% mai mult față de anul trecut. Eliminarea timbrului de mediu reprezintă unul dintre principalii factori care au generat această creștere.

Dar lucrurile ar urma să se schimbe în perioada următoare. Cornel Brezuică, șeful Administrației Fondului pentru Mediu (AFM), a declarat în cadrul conferinței „Întinerirea parcului auto din România – care sunt soluţiile?” că a fost constituit un grup de lucru care analizează reintroducerea taxei auto, anunță publicația Capital.

„Am început discuţii privind un nou mod de taxare. Trebuie să vedem însă dacă taxăm o singură dată pe durata de viaţă a vehiculului sau apelăm la o taxă anuală. Sper să ajungem la o măsură fiscală care să fie benefică pentru toată lumea. Până la finalul anului sperăm să avem o variantă agreată de toţi cei implicaţi pentru o nouă taxă de poluare”, a declarat oficialul AFM.

În cadrul aceluiași eveniment, Gheorghe Marinescu, șef serviciu impozite și taxe locale în cadrul Ministerul Finanțelor Publice, a declarat că vor exista modificări și în ceea ce privește impozitul auto anual.

„Este limpede că trebuie schimbat modul de calcul al impozitării vehiculelor. Astfel vom aduce şi bani în plus la bugetele locale. Noi avem în vedere să ţinem cont inclusiv de gradul de poluare şi sper să ajungem la un sistem uşor de aplicat de primării. Noi încurajăm achiziţia de maşini nepoluante. Un nou mod de impozitare este aplicabil cel mai devereme la 1 ianuarie 2019”, a declarat oficialul Ministerului Finanțelor Publice.

sursa: Capital

27 Views

Lasa un raspuns