Close

3 mai 2017

O nouă aniversare pentru Skoda: cehii au produs 1.5 milioane de unități ale celei de-a treia generații Octavia

A treia generație Skoda Octavia a atins deja pragul de 1.5 milioane de unități produse, iar cel mai bine vândut model al constructorului a depășit deja 5 milioane de unități scoase de pe banda de producție de la lansarea din 1996.

Skoda a înregistrat la începutul lunii mai o nouă performanță majoră pentru cel mai important model pe care îl are în gamă. Cea de-a treia generație Skoda Octavia a ajuns la 1.5 milioane de unități produse la fabrica constructorului ceh din Mlada Boleslav.

Lansată în noiembrie 2012, a treia generație a atins pragul de un milion de unități în martie 2016 și a avut nevoie de numai 14 luni pentru a adăuga alte 500.000 de unități. Performanța vine și ca urmare a succesului înregistrat după lansarea unui controversat facelift în luna februarie a acestui an.

Octavia a fost lansată inițial în 1996, iar până în noiembrie 2010 înregistrase deja peste 1.4 milioane de cumpărători. Cea de-a doua generație a fost produsă din 2004 până în 2013 în alte 2.5 milioane de unități, astfel că sunt șanse ca cea de-a treia generație să depășească această performantă în următorii ani.

„Cu Octavia, dezvoltarea rapidă a companiei a început să se facă simțită din 1996. A fost un pilon important pentru portofoliul Skoda în ultimele două decenii, iar cu a treia generație am construit pe baza poveștii de succes a primelor dua generații”, spune Michael Oeljeklaus, membru în consiliul de administrație al direcției de producție și logistică.

Pe lângă Cehia, Skoda Octavia este produse și la fabricile pe care constructorul le deține în China, India, Rusia, Ucraina și Kazakhstan.

Via Skoda

26 Views

Lasa un raspuns