Close

16 iulie 2017

Seat culege roadele după Ateca: spaniolii au cele mai mari vânzări globale din ultimii 16 ani

Seat culege roadele după Ateca: spaniolii au cele mai mari vânzări globale din ultimii 16 ani

Seat a vândut aproape 250.000 de mașini în prima jumătate a anului și a înregistrat astfel cele mai bune rezultate din ultimi 16 ani, parțial ca urmare a lansării noului SUV Seat Ateca.
După o lungă perioadă caracterizată de stagnare sau de scădere, SEAT a început să-și revigoreze vânzările după lansarea noului SUV Ateca, profitând astfel de interesul clienților pentru acest segment.
Constructorul spaniol a anunțat că, în prima jumătate a acestui an, a comercializat 246.500 de mașini, în creștere cu 13.7% comparativ cu perioada similară a anului trecut. Astfel, Seat a obținut cele mai bune vânzări de după 2001, iar oficialii mărcii așteaptă noi creșteri puternice datorită noii generații Ibiza și a pregătirii noului SUV Arona.

„Creșterea noastră se bazează pe rezultate solide în cele mai multe piețe, care încep să arate primele rezultate ale ofensivei de produse lansate în 2016 cu Ateca și care a continuat la începutul anului cu Leon facelift. Cu noua generație Ibiza și noul Arona suntem încrezători că putem continua acest trend pozitiv”, a declarat Wayne Griffiths, vicepreședinte de marketing și vânzări.

Deloc surprinzător, cea mai importantă piață pentru Seat este cea din Spania, acolo unde s-au comercializat 54.000 de unități, însă Germania este de asemenea foarte aproape, cu peste 48.000 de unități. Marea Britanie, Franța și Mexic ocupă următoarele poziții.

Via Seat

30 Views

Lasa un raspuns

Posted in:

Seat

Tagged as:

ateca, seat, vanzari Seat