Close

10 septembrie 2017

Indienii de la Eicher pun la bătaie două miliarde de dolari ca să cumpere Ducati de la Volkswagen Indienii de la Eicher pun la bătaie două miliarde de dolari ca să cumpere Ducati de la Volkswagen

Grupul indian Eicher Motors, care produce autobuze și motociclete, a pregătit o sumă de până la două miliarde de dolari pentru achiziția diviziei Ducati a celor de la Volkswagen.
În contextul scandalului Dieselgate, Volkswagen a scos la vânzare divizia Ducati în luna aprilie pentru a face rost de bani. Negocierile au fost însă oprite deocamdată pentru că nemții s-au lovit de opoziția sindicatelor și de neînțelegerile privind strategia în cadrul companiei.

Potrivit Reuters, cinci cumpărători au fost în cursa pentru achiziția Ducati, însă doar indienii de la Eicher au rămas cu șanse reale să pună mâna pe producătorul de motociclete din Bologna.

Interesați de Ducati s-au arătat și americanii de la Harley-Davidson, dar sindicatele au rămas pe poziții: Ducati nu este de vânzare.

Sindicaliștii consideră că Volkswagen are o situație financiară destul de puternică să nu vândă Ducati, în ciuda problemelor cauzate de scandalul emisiilor și de tranziția către mașinile electrice.

Șeful strategiei VW a spus și el luna trecută că nu se grăbesc să găsească un nou stăpân pentru divizia lor de motociclete.

Via Reuters

28 Views

Lasa un raspuns