Close

24 august 2017

Volkswagen T-Roc: fratele mai mic al lui Tiguan a fost prezentat oficial

Volkswagen a prezentat noul SUV T-Roc. Fratele mai mic al lui Tiguan are un look ceva mai agresiv, un interior preluat din gama constructorului german și va putea fi admirat în „carne și oase” în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt.

Volkswagen a prezentat în această seară noul T-Roc. SUV-ul constructorului german va putea fi admirat în premieră internațională în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt, eveniment care își deschide porțile pentru jurnaliști în 12 septembrie.

Noul Volkswagen T-Roc este fratele mai mic al lui Tiguan și preia o serie de elemente estetice de pe conceptul cu același nume, prototip expus în premieră în cadrul Salonului Auto de la Geneva din 2014.

Noul Volkswagen T-Roc face parte din ofensiva pregătită de nemți în segment și este descris drept un SUV cu alură de coupe. Poziționat sub Tiguan, noul T-Roc promite posibilități multiple de personalizare, conectivitate de top și o serie bogată de sisteme de siguranță. De asemenea, T-Roc plusează cu un design expresiv.

Volkswagen T-Roc: date esențiale

● Noul Volkswagen T-Roc este primul SUV dezvoltat de constructorul german care poate fi comandat cu o caroserie în două nuanțe. La nivel exterior, T-Roc se face remarcat prin grila generoasă, prin blocurile optice alungite și prin luminile de zi speciale. În partea posterioară, T-Roc mizează pe stopuri de dimensiuni mari și pe linii fluide. Privit din lateral, linia plafonului conturează perfect alura de coupe a SUV-ului din Wolfsburg.

● Forma văzută la exterior a fost preluată și de interiorul lui T-Roc. Șoferii vor beneficia de prezența bordului digital denumit Active Info Display, în timp ce toți ocupanții se vor bucura de sistemul de infotainment deja cunoscut în oferta constructorului german.

● Noul Volkswagen T-Roc măsoară 4.234 de mm lungime (252 mm mai mic decât Tiguan), 1.819 mm lățime și are o înălțime de 1.573 de mm. Ampatamentul măsoară 2.603 mm.

● Noul Volkswagen T-Roc promite spațiu suficient pentru cinci pasageri. Volumul portbagajului măsoară 445 de litri, iar prin rabatarea banchetei din spate volumul crește la 1.290 de litri.

● În versiunea de bază, Volkswagen T-Roc este oferit alături de următoarele sisteme de siguranță: Front Assist cu funcții de frânare de urgență și de monitorizare a pietonilor, Automatic Post-Collision Braking System (un sistem de frânare post-coliziune) și un sistem pentru menținerea benzii de rulare.

 ● Opțional, Volkswagen oferă cruise control adaptiv, o cameră pentru mersul cu spatele, sistemul de monitorizare a unghiului mort, un asistent la parcare și un sistem pentru monitorizarea traficului din spate.

● Alături de versiunea de bază (T-Roc), Volkswagen T-Roc va putea fi comandat și în variantele Sport și Style. Ambele versiuni promit o mulțime de elemente care pot fi personalizate după gusturile clienților.

● Gama de motorizări promisă de Volkswagen include trei unități diesel și trei benzină. Fanii motoarelor pe benzină vor avea de ales între versiunile 1.0 de 115 CP (manuală în 6 trepte), 1.5 TSI de 150 de cai putere (manuală în 6 trepte, DSG în 7 trepte, DSG în 7 trepte și 4Motion) și 2.0 TSI de 190 de cai putere (DSG în 7 trepte și 4Motion).

● Fanii motoarelor diesel vor avea de ales între următoarele versiuni: 1.6 TDI de 115 cai (manuală în 6 trepte), 2.0 TDI de 150 de cai (manuală în 6 trepte și tracțiune față, manuală în 6 trepte și 4Motion, DSG7 și tracțiune față și DSG și 4Motion). Vârful de gamă va fi reprezentat de unitatea 2.0 TDI de 190 de cai putere echipată cu transmisia DSG cu șapte trepte și 4Motion.

● Prețul de pornire pentru proaspătul Volkswagen T-Roc va fi de aproximativ 20.000 de euro. Lansarea pe piața din Europa este pregătită pentru luna noiembrie a anului curent.

sursa: automarket.ro

33 Views

Lasa un raspuns